Verzamel Gezond Actie

Verzamel Gezond Actie : inzameling houdbare eiwitrijke produkten voor in tijd van nood.

Plan A : wij steunen de Voedselbank : Steeds meer mensen zijn voor een dagelijkse voeding voor een groot deel afhankelijk van de voedselbank of andere instellingen. Er is altijd te weinig vis een vlees, daardoor een tekort aan eiwit, dit leidt op den duur tot gezondheidsprobleem. Met ingedachte het verhaal van de vermeedering van vis en brood zijn we daarom als kerken begonnen met het verzamelen van vis in blik.

VGA Eglises

Daarna hebben we gedacht aan vervangers van dierlijke eiwit zoals peulvruchten en noten. Deze zijn bovendien goedkoop en lang houdbaar. Hieronder vindt u de boodschappen-lijst, aanbevolen door de diëtisten van CELLO, de Cooperatie Eerste Lijn Leiden en Omstreken :

VGA boodschappen lijst

Ons plan A was om de voedsel collecten uit te breiden tot alle kerken in Leiden en omgeving om zo doende de voedselbank in staat te stellen het grote aantal aanvragers te voorzien voor evenwichtige pakketten. In het Zinvol Koken traject is het plan om ook aandacht te besteden aan voorlichting te geven over de mogelijkheden om met weinig geld gezond te koken.

Plan B : wij pleiten voor het verdwijnen van de noodzaak van Voedselbanken